Kaasboerderij De Deelen

Het boerenleven moet je Deelen!

Previous
Next

Koninklijk paar op bezoek bij De Deelen

Wat een onvergetelijke dag

Dit zijn zo van die momenten die we nooit zullen vergeten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten op 17 september 2020 Zuid-Oost Friesland en kwamen ook bij ons langs!

Persoonlijke rondleiding

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten die dag verschillende Friese organisaties, waaronder ECOstyle, OSG Singelland, de SKS skûtsjevloot in De Veenhoop en onze kaasboerderij. Hier op onze kaasboerderij hebben we het koninklijk paar met ons vieren persoonlijk rondgeleid.

Oprechte interesse en oog voor detail

Tijdens de rondleiding vroeg de koning onder meer naar de melkproductie en het waterbed waar de koeien op liggen. Het koninklijk paar vond het heel bijzonder dat we hier een beleefroute hebben voor toeristen en dat alles open en transparant is. Voor ons is dat een enorme opsteker natuurlijk!

Gesprek met jonge boeren

Vervolgens sprak het koninklijk paar boven in het kaasmagazijn met negen bestuursleden van de Agrarische Jongeren Friesland (AJF). Het gesprek ging over alles wat de jonge boeren bezighoudt: van gewasbeschermingsmiddelen tot bedrijfscontinuering en van innovatie tot regeldruk. Koning Willem-Alexander gaf onder meer aan erg trots te zijn dat Nederland de tweede landbouwexporteur van de wereld is.

Koningin Juliana

Het bezoek van het Koninklijk paar was nog eens extra bijzonder omdat de oma van Koning Willem-Alexander – Hare Majesteit de Koningin Juliana – 44 jaar geleden ook op werkbezoek was vlakbij onze kaasboerderij. Destijds was de ruilverkaveling in dit gebied afgerond en kwam zij een kijkje nemen bij het ontstane natuurgebied De Ripen.

Vliegende start Riperkrite Tsiis

De vader van Sietse heeft toen als pas gestarte ondernemer iets verteld over dit natuurgebied. Én hij heeft Koningin Juliana één van de allereerste Riperkrite kaasjes overhandigd! Hierdoor nam de kaasproductie een hoge vlucht en werd onze Riperkrite Tsiis al snel een bekend Fries streekproduct.

Wat zijn we trots en vereerd dat we het koninklijk paar mochten ontvangen op onze kaasboerderij! Dat ook zij een deel van onze Beleefroute hebben ervaren vinden we natuurlijk ook helemaal fantastisch.

Excursies

Beleef onze boerderij tijdens een uitgebreide excursie

BeleefBoerderij​

Van koeien tot robots, je vindt het in onze stallen

Onze kazen

Voor iedereen die van kaas houdt, is onze boerderijkaas het lekkerst

Winkel

De lekkerste landproducten, je vindt ze bij ons

Over ons

Wij zijn Sietse en Hendrika. Samen met onze kinderen Bauke en Sytske wonen wij op boerderij ‘De Deelen’. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika houdt zich elke dag bezig met onze kazen. Je vindt ons tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, in het hart van Friesland.

Bijzonder is dat onze boerderij grenst aan een uniek natuurgebied: De Deelen. En dat al sinds 1976. Over het leven op onze duurzame boerderij valt heel veel te vertellen. En dat doen we dan ook graag. Kom langs, want wij vinden dat je het prachtige boerenleven moet Deelen!