Kaasboerderij De Deelen

Het boerenleven moet je Deelen!

Eten | Juno

Onvermoeibare ober

Maak kennis met Juno: onze automatische voerschuiver. Elke twee uur maakt Juno een rondje door de stal, met maar één taak: het aanschuiven van ruwvoer. Eerst deden wij dit zelf. Een tijdrovende klus. Juno is echter onvermoeibaar en maakt zijn rondes met plezier: 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Wanneer de Juno langskomt, worden onze koeien gestimuleerd naar het voerhek te komen. Ze denken dat er nieuw eten is! Doordat ze meer eten en dus meer bewegen, geven de koeien meer melk. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee!

Excursies

Beleef onze boerderij tijdens een uitgebreide excursie

BeleefBoerderij​

Van koeien tot robots, je vindt het in onze stallen

Onze kazen

Voor iedereen die van kaas houdt, is onze boerderijkaas het lekkerst

Winkel

De lekkerste landproducten, je vindt ze bij ons

Over ons

Wij zijn Sietse en Hendrika. Samen met onze kinderen Bauke en Sytske wonen wij op boerderij ‘De Deelen’. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika houdt zich elke dag bezig met onze kazen. Je vindt ons tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, in het hart van Friesland.

Bijzonder is dat onze boerderij grenst aan een uniek natuurgebied: De Deelen. En dat al sinds 1976. Over het leven op onze duurzame boerderij valt heel veel te vertellen. En dat doen we dan ook graag. Kom langs, want wij vinden dat je het prachtige boerenleven moet Deelen!