Het boerenleven moet je Deelen!

http://www.kaasboerderijdedeelen.nl/uploads/images/photolist/p_onze-natuur.png

In de natuur

Trots op De Deelen

Onze kaasboerderij grenst aan een bijzonder gebied. Hier, in het hart van Friesland, ligt het prachtige laagveennatuurgebied De Deelen. En daar zijn we trots en zuinig op. Dat doen we op veel manieren. We zorgen ervoor dat de weidevogels een goede plek hebben op ons land. Dat doen we onder andere door rekening te houden met de begrazing, glooiende oevers, kruidrijk grasland en mozaïekbeheer.

De waarde voor onze kaas

Als het goed gaat met De Deelen, dan gaat het ook goed met onze kaas. Dat zit zo. De samenstelling van het gras dat op de weilanden rondom onze boerderij groeit, staat altijd onder invloed van de natuurgebieden er om heen. Iedere dag, elk seizoen. Dat levert een uniek maal voor onze koeien op. Met mals gras, klaver en kruiden, die zo kenmerkend zijn voor het gebied. Dit bijzondere dieet zorgt voor melk die onze kaas een geheel eigen karakter geeft. Niet voor niets willen we onze omgeving houden zoals het is!

Unieke historie en bewoners

De Deelen is een gebied met veel historie. Nog niet eens zo lang geleden werd hier veen afgegraven. Dat heeft gezorgd voor vele waterpartijen en landtongen, die De Deelen haar unieke karakter hebben gegeven. Je vindt er veel bijzondere vogels als de rietzanger, de grote karekiet en de zwarte stern. Maar De Deelen is ook rijk aan planten. Klokjesgentiaan en Spaanse ruiter is er volop te vinden.

Wandelen en varen

Niet voor niets is De Deelen een beschermd natuurgebied. Talloze vogelsoorten voelen zich hier helemaal thuis. Dat geldt trouwens ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers. In De Deelen zijn diverse wandelroutes en vaarroutes uitgezet. Vanaf onze kaasboerderij wandel je zo het natuurgebied in. En bij terugkomst kun je genieten van een heerlijk drankje of boerenijsje in onze informatieruimte of terras!

In harmonie met onze omgeving

Wij zijn nauw betrokken bij het ganzenbeheer en de agrarische natuurvereniging ‘De Fjurlannen’. Ook op die manier dragen we bij aan een verantwoord samenleven met de omgeving.

Nieuwsgierig?

Belevenissen bezoekers

  • De Folle Njoggen

    We hebben een super leuke morgen gehad op Kaasboerderij de Deelen.

    Buurt ver. De Folle Njoggen

  • Kalfjes en koeien voeren

    Kalfjes en koeien voeren, op de glijbaan en de draaiwipwap. En daarna nog een ijsje! Wij vonden het erg leuk en komen gauw weer!

Belevenis toevoegen

Relatiegeschenken

Op zoek naar een origineel cadeau?

Bekijk >