Het boerenleven moet je Deelen!

http://www.kaasboerderijdedeelen.nl/uploads/images/photolist/p_groeien.png

Groeien | Calm

Kleuterklas

Natuurlijk worden er regelmatig kalfjes geboren op onze boerderij. De eerste twee weken brengt een kalfje alleen door, in een soort wiegje. Ze krijgen dan nog melk van hun moeder. Dat helpt om een goede weerstand op te bouwen. Daarna komen ze in deze ‘kleuterklas’.

Automatische drinkautomaat

In die kleuterklas drinken ze bij de Lely Calm. Dat is onze automatische drinkautomaat. Normaal gesproken, als een kalfje bij de moeder drinkt, krijgt het kleine beetjes, verspreid over de hele dag. In de kleuterklas drinken de kalfjes niet meer bij de moeder. Vroeger gaven we ze de fles, maar gelukkig is er nu de Lely Calm. Een succesnummer!

Natuurlijk drinkgedrag

Dankzij deze drinkautomaat wordt het natuurlijke drinkgedrag benaderd: de juiste porties en concentraties verse melk, de hele dag door. En het mooie is dat elk kalfje precies de samenstelling krijgt wat het nodig heeft. Ze zijn er dol op, en wij ook! Kom snel kijken bij onze kalfjes!

Nieuwsgierig?

Belevenissen bezoekers

  • De Folle Njoggen

    We hebben een super leuke morgen gehad op Kaasboerderij de Deelen.

    Buurt ver. De Folle Njoggen

  • Kalfjes en koeien voeren

    Kalfjes en koeien voeren, op de glijbaan en de draaiwipwap. En daarna nog een ijsje! Wij vonden het erg leuk en komen gauw weer!

Belevenis toevoegen

Relatiegeschenken

Op zoek naar een origineel cadeau?

Bekijk >